Kaş’ta Yapılacak Aktiviteler
Kaş’a geldiğinizde sizleri göz alıcı doğa manzaraları, çevresinde bulunan ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan Yunan adaları ve tarihin doğayla içe içe geçen görüntüsü karşılıyor. Bunun yanında bölgede düzenlenen turlar sayesinde de bu güzelliklerin tarihi öğreniyorsunuz. Bu yazıda Kasaba apart sakinlerinin katılmaktan keyif alacağına inandığımız turları derledik.
Kekova Kano Turları
Deniz üstünde kano yaparken aynı zamanda büyüleyici tarihi yapıtların üzerinde bulunmak istemez misiniz? Şiddetli bir deprem sonucu sulara gömülen Dolkisthe Antik Kenti tam da bu deneyimi yaşayacağınız bir ortam oluşturmuş bizlere. Bahsedilen bu batık şehirde; suların altında kalan lahitler, üstünde kürek çektiğiniz kalıntılar ve ufak tepelerin üstünde tek başlarına kalan kiliseler var. Bu bölgede teknelerin çapa atması ve yüzmek yasak. Kaş belediyesi antik dönemde kalan bu eserlerin çalınmmasına karşı böyle bir önlem almış durumda.
Deniz kanosu turlarına katılarak, Kekova’nın su altında kalmış antik şehir kalıntılarını yakından görebilmeniz mümkün.
Batık şehir kano turu için önce kara yoluyla Üçağız’a ulaşıyorsunuz. Buradan Tersane Koyu’na kadar kano ile kürek çekiyorsunuz. Sonrasında Dolkisthe batık kentinin üzerinde kano gezintisine devam ediyorsunuz. Yüzmek ve teknelerin bu alanda durması yasak olduğu için kano ile bu tarihi yapıyı daha iyi deneyimleyebiliyorsunuz. Öğle yemeği molası Kaleköy’de veriliyor. Tur bitiminde ise Üçağız’dan Kaş merkeze geri bırakılıyorsunuz.
Kaş Yamaç Paraşütü
Kaş’ta yamaç paraşütü oldukça popüler. Gün boyu gökyüzünde rengarenk paraşütleri görmeniz mümkün. Kaş, yamaç paraşütü yapmaya elverişli lokasyonlara sahip olduğundan bu anlamda Kaşa gelen misafirlerimiz oldukça şanslı.
Yamaç paraşütü yapmak isteyenler öncelikle karadan 9 kilometre mesafe giderek denizden yaklaşık 600 metre yükseklikteki Kırdavlı Tepesi’ne veya genellikle Asas Dağı’na çıkıyor. Burada yapılan bilgilendirici eğitimin ardından uçuşa geçmek için elbiseler giyiliyor. Eğitimli pilotlarla gerçekleştirdiğiniz bu uçuşta heyecanı iliklerinize kadar yaşıyorsunuz.
Adalarıyla meşhur Kaş’a gelipte bir tekne turu yapmamak olmaz. Kaş limanına gittiğinizde dilediğiniz büyüklükteki tekne seçenekleriyle güzelim adaları gezmeniz mümkün. Özellikle bu bölgedeki denizin temiz ve berrak oluşu tekne turlarına olan ilgiyi artırmış durumda.
Sabah erkenden yola çıktığınız tekne turunda ilk önce İnönü Koyuna geliyorsunuz. Burası içinde kanyon ve mağara bulunan bir koy.
Ardından Akvaryum Koyu’na doğru yol alıyoruz. Deniz canlılarının ve bitkilerin çeşitliliğini bu koyda görebilirsiniz.
Teknede enfes bir öğle yemeği yedikten sonra Tersane Koyu’na geçiyoruz. Deprem sonucu bir çok tarihi eserin sular altında kaldığı bir yer burası. Üstelik tarihin içinde yüzme fırsatınız da var.
Kano Turları yazımızda anlattığımız Batık şehir Koyuna geçiyoruz. Teknelerin durması ve yüzmek yasak olduğu için hemen ardından Kaleköy’de karaya ayak basıyorsunuz. İki saat serbest bir şekilde Kaleköy’ü gezdikten sonra turun son mekanı olan Üçağız’a ulaşıyoruz. Burada yaklaşık akşam üstü saat altı sularında turumuz sonlanıyor.
Tüplü Dalış
Kaş’ın sahip olduğu henüz bozulmamış ekosistemi sayesinde hem sürüyle balık, hem de deniz kaplumbağası görmek mümkün. Hatta şanslıysanız yarı-tropik balıklara rastlamanız bile mümkün. Bütün bunlara ek batık bir gemi ve tank gibi tarihi eser niteliğinde şeyler görmeniz de cabası.
Kaş, sahip olduğu tertemiz denizi ile Türkiye’de tüplü dalış konusunda öncü rol oynuyor. Berrak deniz sayesinde görüş mesafesinde netlik, zengin sualtı çeşitliliği tüplü dalış konusunda Kaş’ı rakiplerinden ayırıyor. Kaş’ta neredeyse 30’un üzerinde dalış noktası bulunuyor. Ayrıca bu dalış noktaları kıyıya yakın olduğundan ötürü ve 15 dakikalık bir tekne turu ile bütün gününüzü dalışa ayırmanıza gerek kalmıyor
Meis Turu
Meis Adası Yunanistan’a bağlı On İki Ada’dan birisidir. Kaş’a olan uzaklığı ise sadece 2.1 kilometredir.
Meis Adası mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Buranın denizinde yüzebilir,sahilin tadını çıkartabilir veya meşhur tarihi Meis evlerini inceleyebilirsiniz.
Tabii Türk vatandaşlarının Meis Adası’nı ziyaret edebilmeleri için öncelikli olarak Schengen Vizesi almaları gerekir. Eğer yeşil pasaporta sahipseniz adaya vize almadan giriş yapmanız mümkün. Schengen vizesi olmayanlar üzülmesin kapıda vize uygulaması ile de adaya giriliyor. Kapı vizesi diye bildiğimiz bu prosedür; Türk, Belarus, Ukrayna ve Rus vatandaşlarının Rodos, Kalymnos, Kos, Midilli, Samos, Sakız ve Symi adalarına girişleri için özel olarak başlatılmıştır. Ancak kapı vizesi dönemsel olarak uygulandığından dolayı tura katılmadan önce prosedürün uygulanıp uygulanmadığını öğrenmekte fayda var. Her gün 10.00 ile 16.00 saatleri arasında Kaş’tan Kaş-Meis feribotları kalkıyor. Yolculuk yaklaşık olarak 20 dakika sürüyor.
Türkiye’nin en uzun kanyonu olarak bildiğimiz Saklıkent Jeep Safari turu ile sıcaktan bunalanlara deva oluyor. Kaş’tan yola çıkarak bütün gün boyunca hem Saklkenti hem de civar yerleşimleri gezdiğiniz bu tur sizleri maceraya sürükleyecek.
Üzümlü köyünde verilen köy kahvaltısından sonra Saklıkent – Gizli Kent- Patara – Xantos- Kaputaş Plajı şeklinde ilerliyorsunuz. Kahvaltıdan sonra harareti almak için jeepler arasında su savaşı yapmak turun olmazsa olmazları arasında.
Bu tura katılarak Kaputaş Plajı, Patara Plajı ve Patara Antik Kenti’ni görme imkanınız da oluyor. Bazı turlar Gizli Kent denilen şelaleyi de ziyaret ediyorlar.
Comments are closed.